Якщо цей світ створений богом, то як дізнатися, що ми маємо право в ньому змінювати?



+5 +/-
Профіль користувача Hardboiled Запитав: Hardboiled (рейтинг 2956) Категорія: Філософія

Відповідей: 15

8 +/-
Найкраща відповідь

Для того, щоб зрозуміти, що людина може змінювати в своєму житті, в житті інших людей, а на що накладено табу Богом, потрібно у всіх ситуаціях судити по плодам. Якщо плоди (слідства) гнилі, то і причини, що їх породили, нехороші. Якщо плід гнилий, то і дерево, його породило, теж гниле. Судити треба за наслідками. Розумію, що наслідків саме в своєму житті можна чекати дуже довго. А іноді слідства дуже швидко повертаються бумерангом. Однак наше суспільство представляє з себе більш семи мільярдів чоловік, на помилках кожного з яких можна і потрібно вчитися. Кожен робив якусь помилку і плоди таких помилок видно. Мудрому тільки варто аналізувати вчинки інших, щоб не робити власних помилок. На таких прикладах оточуючих і можна побачити, які права Бог надав людині для здійснення своїх дій, що з справ буде покарано, а що заохочується. Потрібно тільки спостерігати і робити відповідні висновки.

Судячи з тих бід і страждань, які обрушуються на людство у вигляді техногенних катастроф, природних аномалій, хвороб, пандемій та ін. Негативних наслідків, людство вже давно все робить не так, не по Законам Бога.

Відповів на питання: Kinless 
5 +/-

Бог створив людину за образом і подобою своєю (це духовне подобу) тобто творцем і початкова його завдання творити. Отже, у кожної людини є величезний творчий потенціал, але людина не завжди усвідомлює що є першопричиною цього творчості. Не всі люди розуміють духовне походження своєї творчості, і не всі вміють підключатися до джерела. Тому темні сили часто використовують таланти і творчу суть людини в своїх інтересах. А вони дуже хочуть підпорядкувати собі Бога і зрозуміти його суть до кінця. Тому вони посилено капати в генетиці людини, намагаються з'єднати людини і комп'ютер, використовують інші таланти такі як спів для того, щоб використовувати приховані руйнівні установки в піснях (у фільмах теж) і т.п. Головна мета - контроль над Богом. Тому що сама суть людини - Бог. Якщо в своїй творчості і пізнання людина не керується Богом, то може наламати безліч дров і потрапити в капкани темних сил. В принципі ми бачимо наслідки такого 'творчості' зараз: наприклад, ядерну зброю. Все, що створено без Бога несе руйнівні наслідки, а споглядати ці наслідки ми можемо вже зараз.

Відповів на питання: Boos  
3 +/-

Що б ми не робили, якщо це зроблено не заради кого то, або чого, не стосується вас особисто, має корисливу основу, а значить вже не правильно. В одному писання слово Бог, означає обдаровували життям. Або по іншому Любов. А любов може бути безкорисливою божественність, або корисливою спрямованої на отримання задоволення для себе особисто. Це лише передмова до відповіді. Так ось все, що ми робимо без Бога в душі, все помилково, а значить не має шансів вижити і залишитися незмінним. Пам'ятайте таку притчу, коли на суд привели апостолів, один з вчителів сказав, -Оставьте їх, бо якщо то що вони роблять служіння Богу, то хто ви що б противитися Йому. Ну якщо ця релігія справа рук людських, то з часом кане в лету. З тих пір скільки разів вже змінювалося світоустрій, поняття, соціум, способи правління, і де вони, ми тільки в книгах з історії, три рядки прочитати ледь встигаємо, так як і історія змінюється на догоду політикам. Але ми не про політику говоримо. Незмінним може бути тільки одне, дар життя, всі ці ЕКО і інші заміни запчастин, всі технічні нововведення, все це вже було, і ще буде. Як говорив Соломон, в цьому світі все вже було під цим сонцем. Археологи знаходять сліди і більш розвинених цивілізацій, але вони як ми канем в літо. Якщо самоцінність життя буде втрачена. Це єдине що залишається незмінним, тільки жінка може дати життя, якщо на те буде воля Всевишнього. Але і вона не знає і не зможе вдихнути життя в плід. Це мабуть єдине, що ще залишилося, за Господом .На все інше люди зазіхають, вважаючи себе богами. Так що міняйте, що хочете Богу все одно, на те вам і право вибору. Єдине не забирайте життя, бо дати ви її не в силах.

Відповів на питання: Sermons  
3 +/-

Вітаю!

"Бог"- З великої літери, ми навіть імена людей пишемо з великої літери, хіба ми Його вище? Навіть клички тварин ...

Світ створений Всевишнім, ну що ж, існують різні писання, як говорила в попередньому питанні, у кожної людини свій погляд, своя правда, і своя релігія, моя істина-Іслам.

В першу чергу святим і непорушним повинно залишатися саме писання. У моєму випадки-Коран. Це єдина велика Книга, яку не змінював людина.

А про те, як передавався Коран Пророку Мухаммаду (хай благословить його Аллах і вітає) ви зможете прочитати в цій статті:

Як Коран передавався Мухаммеду, нехай благословить його Аллах і вітає.

Дотримання того, що в Ньому написано.

На жаль, були і будуть ті, хто прагне руйнувати світ, на щастя, є ті, хто вірить в завтрашній день.

З волі Всевишнього все буде.

Ви просто завжди залишайтеся людьми, будь ласка ...

Будьте богобоязливі, адже алкоголь, перелюбство, гріхи-це не те, чим треба пишатися, це не досягнення.

Будьте ласкаві і чесні, не йдіть за натовпом невірних ...

Всім миру і добра!

З повагою і любов'ю ставитеся до своєї релігії, поміркуйте про життя, про себе, про те, хто ви? Навіщо ви? Чи правильно ви живете?

Хай допоможе нам Всевишній!

Відповів на питання: Eonian   
3 +/-

Думаю ми говоримо про частинці світу - планета земля.

Дізнатися просто. Спробуйте знайти головну мету людини і від неї можна вже відштовхнутися.

Головна мета це виживання як матеріально, так і духовно, а далі все просто, беремо всі наші потенційні і скоєні раніше вчинки і дивимося до чого вони можуть нас привести - до виживання або до деградації і смерті, ось таким способом ви зрозумієте що можна міняти в світі певним способом, а що не можна.

Відповів на питання: Paris 
3 +/-

Ну, знаєте, тут можна піти і ще далі. Наприклад, поставити собі питання: а ми взагалі можемо щось змінити? Це - старе питання Геракла, якщо пам'ятаєте. Або ми виконуємо Волю Бога в усьому-всьому-всьому ...? Якщо не пам'ятаєте, ось ... думаю, цей фільм Вам корисний буде.

Відповів на питання: Macaca 
3 +/-

Якщо щось створює чогось, то на правах "авторських прав" ніхто не може змінити її без його відома.

Так що ... якщо світ створений Творцем (Творцем, Богом), то і корективи вносити може лише Він, а не хтось.

Відповів на питання: Daub   
2 +/-

Всесвіт створена Богом і створена спеціально не досконалою для свого розвитку, прогресу і вдосконалення.

А Людина - це один з інструментів Бога по Созиданию, Прогресу і Вдосконаленню Всесвіту.

Завдання людини і цивілізацій в цьому Всесвіті - протистояти Хаосу і розвивати Гармонію.

У кожної людини є Ангел Хранитель ім'я якого - Інтуїція!

Ось вона то і підказує нам постійно і як потрібно правильно робити.

Наше завдання навчитися Слухати, Почути, Зрозуміти, Повірити, і Діяти за велінням Інтуїції.

Саме те, що підказує Інтуїція ми і зобов'язані змінювати в цьому світі!

Відповів на питання: Niraj 
2 +/-

Є така молитва " Господи дай мені сили змінити на краще все що я можу змінити, Господи дай мені терпіння змиритися з тим що я не можу змінити, Господи дай мені розум відрізнити одне від іншого." Господь дав людині свободу вибору, і кожен з нас сам вирішує робити свій вибір на користь добра чи зла. І що б зрозуміти і дізнатися що таке добре а що погано, треба крім освіти і життєвого досвіду ще духовне життя.

Відповів на питання: Banegas  
2 +/-

Ми маємо право змінювати все. і цим прискіпливо займаємося вже 7 тис. років і так змінили свою Землю, що в містах дихати нічим, повітря ізгажени, 50 відсотків населення приймає на груди горілку і наркотики, невиліковні хвороби стали нормою життя. Ми так все змінили, що мріємо про повернення на нову чисту екологічну планету. А Бог ніколи і не заважав нашим хижацьким поривам ...

Відповів на питання: Antlions   
1 +/-

Бог створив людину по "образом і подобою", Тобто ми і є Боги. А значить можемо робити з цим світом все, що захочемо. Ми можемо навіть зруйнувати його. Бог же теж створював "Всесвітня повінь". І це рішення йому також далося не легко, адже Господь - це все, що нас оточує. А значить, потопом він робив боляче собі. Хочемо собі нашкодити - руйнуйте світ. Не хочете? Тоді живіть в гармонії зі світом.

Відповів на питання: Stockrider 
1 +/-

Якщо цей світ створений богом, то як дізнатися, що ми маємо право в ньому змінювати?

Гарне питання!

Хоча якщо задуматися ....

Бог дав людині-свободу вибору, свободу дій, волі і прийняття власного рішення ...

Тому потихеньку світ і змінюється в руках людини ...

Відповів на питання: Ava 
1 +/-

Він не дозволить змінити світ без своєї згоди - на все повинен бути Божий промисел!

Відповів на питання: Dolphins   
0 +/-

Як мені здається якщо світ і справді створений богом то ми в праві змінювати в ньому все що захочемо інакше навіщо давати можливість щось робити.

Нібито клонування, та ви що це богом не закладено це гріх, ага як же якби бог не хотів що б ми займалися клонуванням навіщо він дав нам мозок що б ми до цього доперло? Ми просто користуємося тим що дав нам Бог, а якщо у нас це є значить йому це було потрібно.

Відповів на питання: Liquidize  
0 +/-

Ні коли не помічав, що то що роблять люди завжди потім перетворюється в якусь проблему. Не дарма людина на 2 місці в рейтингу найбільш небезпечних тварин світу.

Відповів на питання: Arrau