Чи був Ісус євреєм?



+5 +/-
Профіль користувача Almaciga Запитав: Almaciga  (рейтинг 16009) Категорія: Філософія

Відповідей: 7

1 +/-
Найкраща відповідь

Якщо Ісусу зделали обрізання - то це доводить що він був частиною єврейського народу, так як інші народи не практикували даний обряд. Тому смерть Ісуса за народ була автоматично смертю за єврейський народ. Тому можна сказати що моляться в церквах Ісуса віруючі - моляться за єврейський народ.

Відповів на питання: SUZANN 
5 +/-

Так, він був євреєм. По-перше про це говорить його родовід, по-друге він з'явився в світ для євреїв. Крім того це доводять і Євангеліє від Матвія і Луки, ізраїльтянином (Матвія 1: 2, Луки 3:34) і іудеєм (Матвія 1: 2 і Луки 3:33).

Відповів на питання: Jolter   
3 +/-

Згідно біблії Ісус Христос мав 2 початку: Людське - за народженням від діви Марії правовірної єврейки; і Божественне від Духа Святого поза земного походження. Таким чином людська сутність Спасителя цілком може бути названа євреєм, але саме з Його приходом особливість єврейства як єдиного Божого народу була втрачена і Благодать пролилася на інші народи без національних ознак, за фактом Віри і віросповідання. Серед окремих євреїв досі є печаль, що вони не розгледіли вчасно Божого Сина і втратили свою обраність.

Відповів на питання: Hulking 
2 +/-

Ну по-перше Ісус, а не Ісус. По-друге, сказати точно не може ніхто. Є думка що він був або арамеям, так як говорив арамейською або ассірійців. Але багато вчених сходяться на думці що Ісус Христос був галілеянином, так як народився в провінції Гілілея. У будь-якому випадку, Ісус був напівбогом, а значить був без національності, або як кажуть "всечеловеком".

Відповів на питання: Grumium  
2 +/-

Він був євреєм, це доведено. Так що не варто так не поважати євреїв. Як у нас прийнято, і не тільки у нас. Вони досить розвинені і в деяких випадках за краще нас будуть. Ну не російським же його називати.

Відповів на питання: Rubellite   
1 +/-

Не можна стверджувати, що Ісус був євреєм. У ті часи якщо відкрити Біблію і прочитати про єврейський народ, то зауважимо, що народ Божий (єврейський) складався з різних народів не з п'яти або восьми, а набагато більше. Мати Ісуса Христа походила з роду пророка Давида, але єврейський народ визнавав тільки спорідненість по батькові. За батькові ж, якщо розглядати походження Ісуса Христа як бачимо було від Духа Святого, тобто Бога. Бог же не має національності, а тому і Син Божий швидше за все не мав національності по Батькові.

Відповів на питання: Kovalev   
1 +/-

Якщо Ісус був євреєм і УЕР за єврейський народ? Те кому тоді моляться християни? Єврейському народу 1 Ось чому євреї так добре живуть! За них молиться все християнство!

Відповів на питання: Lithos