Як ви думаєте, реінкарнація це вигадка чи ні?



+2 +/-
Профіль користувача Habitue Запитав: Habitue  (рейтинг 21403) Категорія: Філософія

Відповідей: 5

3 +/-
Найкраща відповідь

Реінкарнація не має на увазі під собою відсутність Бога, просто душі проживають кілька життів на Землі. І особисто я в це вірю і не є атеїстом.

Всі питання щодо релігії, потойбічного, зародження життя, планети і Всесвіту взагалі - досить спірні. По кожному припущенням існує маса як наукових робіт, так і розповідей очевидців. Кому вірити? Кожен вірить в те, що вважає найбільш відповідним для себе.

Відповів на питання: Eugenesis   
0 +/-

Ніякої реінкарнації немає. Кому і навіщо потрібно ганяти Вашу душу або тіло по перевтілення? І для чого? Ви що, щиро думаєте, що комусь там нагорі))) потрібно наглядати за Вами? ... Є те, що сприймається як смерть, але це не об'єктивне явище! Коли людина або хтось інший помирає, про факт смерті може судити лише спостерігач цього процесу, але не сам померлий! ... Як Ви можете однозначно бути впевнені, що має місце будь-якої об'єктивний процес (та ж смерть, наприклад)? ... Є Бог чи Свідомість, Абсолют (як завгодно назвіть) в своїх різних прояви, а не щось об'єктивне взагалі, у вигляді об'єкта-Бога або об'єкта-людини. Існує лише єдине Свідомість, крім якого нічого немає в принципі! І Ви, як неподільна частина цього Свідомості, просто помилково сприймаєте свою окремішність від усього навколо і поділяєте світ на складові. разом зі "смертю" відбувається лише розчинення сприйняття себе у вигляді ізольованої особистості ... І їсти не реінкарнація, а лише нове ототожнення Свідомості з якоюсь новою формою, не більше ...

Відповів на питання: Deltaic  
0 +/-

Реінкарнація - кому це потрібно? Хто контролює процес переходу душі з одного тіла в інше? Будда? Ну, якщо ви буддист, то може і повірите. А Господь створив людину і дав йому життя, щоб він жив і насолоджувався. Цю ідею переселення душ придумали, щоб ввести людину в оману. Але, після смерті, людина йде в могилу, а душа його до Бога, який її дав.

Відповів на питання: Tenneco  
0 +/-

Реінкарнація суперечить християнству, т. К. Христос спокутує всі гріхи, кожної конкретної людини, якщо людина вірою прийме це, і не треба ніяких втілень - т. К. Все прощено і викуплені, Ісус вже все "відпрацював".

Відповів на питання: Everett 
0 +/-

Я думаю що це вигадка. Крім бога ніхто не має влади над такими процесами.

Відповів на питання: Sneaking