Біблія і кримінальний кодекс. Яка книга більш жорстока?



+4 +/-
Профіль користувача Icepack Запитав: Icepack  (рейтинг 20171) Категорія: Навчання

Відповідей: 4

1 +/-
Найкраща відповідь

Ви знаєте, я якщо Біблію читаю, жорстокості не бачу. Бачу мужиків, наділених жахливою силою. Весь час хочеться бути таким-же. Думаєте, це благоговіння, смирення у мене? Ніякого. Ось, наприклад, в Новому Завіті, в діяннях Апостолів, десь на початку, там було про Ананію і Сапфіру. Все не буду розповідати, нудно. Загалом, вони щось украли у громади, навіть швидше, приховали від громади гроші якісь. Ну, і приходить чоловік до апостолів, дає частину грошей якусь, інше приховав. А хтось з апостолів подивився на нього, і каже:"Чому все не віддав?"Той-раз-і замертво. Забрали. Чекають дружину. Приходить. апостоли питають "Чи потрібні Україні повинні були принести грошей?"Вона сказала занижену ціну. А їй кажуть-"Брешеш, покарання за це!"Вона-брик-і теж замертво. Ну, і далі в тому-ж стилі. Я в таких оповіданнях бачу внутрішню силу Апостолів, ніби-то вони мали їй і могли вершити суд. Звичайно, навіть тут описана так сказати. жорстокість, непрощення злодюжок аж до смертної кари. Я просто за силою Апостолів не бачу цієї жорстокості, вона зменшується в порівнянні з можливостями. Сам уявляю описане так. Приходить мужик до апостолів. Вони внутрішньо знають, що він винен, чекають тільки моменту, як підійде. Підійшов-Апостол глянув на нього, блиснув поглядом, думка пустив, не знаю, і людина відразу помер. Без ножів, шабель, плах, від одного погляду .. Звичайно, багато хто скаже, таке уявлення діла не прийнятно, але це моє. Я, наприклад, сам би хотів мати таку. А на рахунок жорстокості, як Ви питаєте, так, вона присутня. І якщо брати кримінальний кодекс, то там потрібні ще якісь інструменти, щоб голову відрубати, стілець електричний .. А тут слово сказав -і чола немає. Моща!

Відповів на питання: Althea   
1 +/-

Кримінальний кодекс, звичайно, він недосконалий і більш жорстокий. Бог Єгова в Біблії чітко дав закони слухняності, не послухатися каралися смертю. Перелюб теж. Коли чоловіки йшли займатися блудом (сексом поза шлюбом) з чужинки - їх побратими вбивали і повернули розташування Бога. Ці люди знали на що йшли. Бог сказав, якщо будете все дотримуватися, що я вам кажу - будете жити в світі, земля буде давати свої плоди, будете жити в достатку. А що кримінальний кодекс? Посадити у в'язницю? Щоб ще провинився годувати кілька років?

Відповів на питання: Berrett  
1 +/-

Біблія куди більш жорстока, відкриємо обидва цих джерела і порівняємо. В Біблії є куди більш жорстокі сцени пов'язані з геноцидом народів, а також з волі Бога жінок, старих і дітей. Розправи над іновірцями, підлі і брехливі речі. У кримінальному кодексі подібного немає.

Відповів на питання: Botto  
0 +/-

Якщо порівняти статті закону був даний Богом через Мойсея Ізраїлю, з подібними статтями кримінального кодексу самих "гуманних" сучасних країн, то за одними статтями буде "м'якше" по іншим "жорсткіше" сучасний закон, щодо Моїсеєва закону. Також і ситуації де Бог судив безпосередньо або через пророків.

Бог і Суддя і Джерело Життя,, Він забирає, Він і дає життя. Ми ж можемо знищувати те, що не можемо відновити.

І головне про Біблію треба судити через Новий Завіт і через прийняття любові, через Ісуса Христа. Принцип - Милість вище суда.- є і в Старому Завіті і в Новому, але в Новому Завіті є "не судіть", є "Любіть ворогів ваших", є "Благословляйте тих, хто вас проклинає".

Якщо ми хочемо зрозуміти-справедливий суддя Бог? - Нам необхідно розуміти Ісуса Христа.

Відповів на питання: Nakong