Урок триває 45 хвилин, а починається о 8:30 … Як вирішити?



+4 +/-

Урок триває 45 хвилин, а починається о 8:30. 1-я зміна 10 хвилин, 2-я зміна 20 хвилин, 3-я зміна 15 хвилин. У скільки закінчиться 4-й урок?

Профіль користувача Offsprings
Запитав: Offsprings  (рейтинг 6542) Категорія: Навчання

Відповідей: 2

1 +/-
Найкраща відповідь

Не знаю, для якого класу завдання і на які дії, але я вирішила так:

8 годині 30 хвилин переводимо в хвилини = 8час. х 60 хв. + 30 хв. = 510 хв.

Знаходимо загальний час уроків = 45х4 = 180 хвилин.

Знаходимо загальний час змін = 10 + 20 + 15 = 45 хвилин.

Все складаємо 510 + 180 + 45 = 735 хвилин.

Переводимо в годинник 735: 60 = 12,25 (дванадцять цілих 25 сотих годин).

25/100 це 1/4.

Знаходимо 1/4 від години, тобто шістдесяти хвилин = 1 / 4х60 = 15 хвилин.

4-й урок закінчиться о 12:15

Відповів на питання: Hask  
0 +/-

Знаходимо тривалість перших трьох уроків 45 * 3 = 135 хв, знаходимо тривалість трьох змін 10 + 20 + 15 = 45 хв, знаходимо через який час почнеться четвертий урок 135 + 45 = 180 хв = 3 ч, значить початок четвертого уроку о 8:30 + 3 = 11: 30, а закінчення в 11: 30 + 45 хв = 12: 15.

Відповів на питання: Conocer