Чи можна митися і ходити на цвинтар на вербу?



+3 +/-
Профіль користувача Levee Запитав: Levee   (рейтинг 5127) Категорія: Різне

Відповідей: 11

1 +/-
Найкраща відповідь

Якщо ви вільна людина, то можна. А якщо залежний від релігії, то митися не можна в той час, коли йде служба, тобто з ранку і до обіду. Після обіду можна. А на цвинтарі можна ходити хоч кожен день. Тільки небіжчики там бувають не завжди. І вцеркві є спеціальні дні, коли попи ведуть службу і ставлять свічки за упокій померлих. Ось в такі дні і добре ходити на цвинтар. Наприклад в Радоницю. Цього року Радоница буде 21 квітня. А ось на Пасху 12 квітня небіжчиків на цвинтар не буде.

Відповів на питання: Solute  
2 +/-

Оскільки, вербна неділя, є повністю людським встановленням, то і митися, або не митися, і куди небудь ходити, або не ходити також.

Боятися цього не варто, оскільки Бог дурних постанов і правил не встановлював, відповідно і судити за них не буде. По вірі вашій нехай буде вам.

Є Його Закони, які вже Він встановив, наприклад 10 заповідей, які визначають гріх людини, і "відплата за гріх - смерть".

Але навіть якщо ви їх порушили, є "кров Христа, яка очищує нас від усякого гріха", Через усвідомлення і покаяння.

Бог зробив все, що б врятувати людину, Сам померши за його гріхи.

Відповів на питання: Fordays  
2 +/-

На рахунок кладовища не знаю, але митися точно можна, що ж вонючкой ходити ?! Жодного разу не чула, що в якісь свята митися не можна !!! Мені здається це якась дезінформація

І я!!!

Відповів на питання: Antisolar  
1 +/-

Ходити на кладовищі можна завжди, в будь-який відповідний день, цвинтарні ворота не було закритими на замок і в години Вербної неділі. Відвідування цвинтарів, могил своїх родичів і знайомих ніколи не вважалося церквою гріхом і не регламентувалося. На Великдень ось не рекомендують. Та й то не відвідувати, а пити там або лити горючі сльози.

Та й в митті свого тіла бажано не робити перерв. Митися - це зовсім не гріх. Народні традиції вважати будь миття гріхом сходять до часів, коли не було ніяких зручностей, та й води через край, можливо, не було. І миття перетворювалося в тяжку роботу. Зараз з цим значно простіше. Мийтеся.

Відповів на питання: Beaten   
1 +/-

Якщо вже назріла така нагальна потреба помитися, то помийтеся. А взагалі в цей день Вербну неділю прийнято сходити в храм на святкову службу, освятити гілочки верби, бажано причаститися. А після цього можна і помитися, і на кладовищі сходити. Нема заборони на це.

Відповів на питання: Pitoura  
1 +/-

Це забобони що не можна купатися і митися, гігієну адже треба дотримуватися, не ходити ж замазури. Так що митися потрібно навіть. І на кладовищі можна піти, ніхто не вижене, хіба мало, може в інші дні робота або відрядження намічається, і можливості не буде піти.

Відповів на питання: Overnight  
1 +/-

Так мийтеся на здоров'я! Господь не засудить вас! Господь взагалі нікого не судить і всіх прощає! Всі умовності придумали люди. Митися-не митися, працювати-ні працювати, можна продовжити список умовностей. +

Відповів на питання: Stealthier  
0 +/-

Всі заборони дозволу що-небудь робити в Вербну неділю стосуються лише православних християн, "воцерковлених"). Митися їм можна в другій половині дня ... а ось на кладовищі в цей день не ходять, треба особливого дня чекати, "батьківського", Коли на кладовищі прибираються, все підчищають-підфарбовують, а потім (в церкви, звичайно) поминають померлих близьких.

Відповів на питання: Merill  
0 +/-

Якщо помитися з ранку, не розводити довгі лазневі процедури, встигнути до церкви, то митися можна. Ніяких поганих прикмет на цей рахунок немає. На кладовищі сходити теж можна, але не потрібно, Вербну неділю не є батьківської суботою, на кладовищі йдуть, коли треба, а не тому що Вербна неділя

Відповів на питання: Patmos  
0 +/-

На рахунок миття в світле свято Вербну неділю ніяких заборон православна церква не дає. Так що сміливо можете митися в цей день. А ось ходити на цвинтар не рекомендується. Зачекайте краще до батьківського дня, в цьому році він буде 10 травня.

Відповів на питання: Octyl  
0 +/-

Не забороняється митися і відвідувати кладовище, якщо людина приведе себе в порядок - помиє, якщо є бажання то і на кладовищі можна поїхати, тим паче якщо душа просить, люди ходять, і нічого.

Господь карати не стане.

Відповів на питання: Minterm