Яка з християнських деномінацій – Церква Христова?



+5 +/-
Профіль користувача Rosabella Запитав: Rosabella  (рейтинг 27444) Категорія: Філософія

Відповідей: 4

1 +/-
Найкраща відповідь

Тільки православ'я є істинна Церква Христова. Підтвердження тому - загальноцерковна історія, сотні тисяч святих подвижників і мучеників кожного століття нашої ери, нетлінні мощі яких зберігаються й донині і незаперечне богослов'я. І ще, благодатний вогонь в Єрусалимі сходить тільки на православну Пасху й тільки православному патріархові.

Відповів на питання: Yasdnil   
3 +/-

Якщо розглядати з точки зору Біблії, то Христос не розділився на деномінації. Це як за часів першого християнства віруючі говорили: "Я Павлов, я Аполлосів, я Кифин, я Христів. (Називали себе по імені того Апостола або вчителя, хто їх привів у вірі в Бога), але Павло сказав їм що Христос не розділився. (1-е до коринтян 1: 11-17)

У будь-якій деномінації є люди щиро віруючі, що люблять Бога і ближнього і живуть так, як вчить Ісус. І є ті, хто ходить в ту чи іншу церкву, але назвати їх віруючими дуже важко, т. К. Життя їх не відповідає Слову Божому.

Не можна сказати: "Ми найправдива деномнація". Потрібно життям показувати.

І згідно з Біблією, Церква Христова - це не деномінація і не будова - це ЛЮДИ, ВІРУЮЧІ В ІСУСА І виконувати Його заповіді. Як і Біблія говорить: "І ви, немов те каміння будуйте дім духовний". Бог піднесе на небо Церкву Свою. Чи не будова і не деномінацію, а Своїх дітей, які прожили життя відповідно до того, чого вчить Ісус у Своєму Слові. І саме життя людини і його ходіння перед Богом є мірилом. І не важливо хто він - католик, протестант чи православний.

Відповів на питання: Gravestones  
2 +/-

Сама істинна Церква - це та, яка залишиться останньою, коли всі інші християнські Церкви зникнуть або розчинять в рамках цієї самої істинної Церкви. Якими ж ознаками повинна володіти ця Церква?

1) Добро має бути з кулаками. Пам'ятайте такий вислів? Це означає, що ця Церква повинна бути досить агресивною і напористою в просуванні своєї істини.

2) Ця Церква повинна бути дуже гнучкою, бо з часом змінюються звичаї людей, смаки і мода, тренди, і ця Церква, щоб не тільки зберегти, але й збільшити свою паству, повинна вміти виробляти правильні рішення для залучення людей до своїх лав. Тобто її образ повинен бути мегапрівлекательним.

3) Як окремий випадок п.2. ця Церква повинна бути розумною і толерантною. Її керівництво і служителі будуть спиратися не тільки і може навіть не стільки на доводи віри, але на добре розгорнуті доводи розуму. Вона повинна ширше дивитися на людей, на їх різноманітність за гендерною, етнічною, культурною, в тому числі і навіть релігійною ознакою! Про жах, так? Чи ні? Адже асимілювалися чужі культури, вливаючись в рамки тієї чи іншої християнської Церкви (скандинави з їх Одином і Тором - у католиків, росіяни з їх Перуном - у православ'я).

4) Керівництво цієї Церкви має володіти високим навиком дипломатії, щоб переконувати інші Церкви вливатися в її ряди.

5) Ця Церква повинна вміти співпрацювати дуже конструктивно і плідно зі світськими властями будь-якої країни. Чим більше ця Церква буде надавати підтримки владі в їх починаннях і діяннях, тим більше допомоги влада буде надавати їй. Рука руку миє.

Відповів на питання: AccebeR   
2 +/-

Вибачте, хотів написати коментар, але вийшов відповідь ...

Нетлінні мощі, благодатний вогонь тощо., Не є підтвердженням істинності Церкви.

Про "непререкаемом богослов'ї": Для самої Православної Церкви воно може і незаперечне,

але то ж можуть сказати про своє богослов'ї адепти практично будь-якої релігії

(І не тільки всіляких гілок християнства).

Підтвердженням того, що дана деномінація - істинна Церква Христова, може бути тільки той факт, що дана деномінація неухильно слідує вченню Христа. І ні чого більше.

Те, що вчення Православної Церкви залишається практично незмінним - безперечний факт.

Але, так само, залишається безперечним і той факт, що незмінність ця, бере свій початок не з

вчення Христа, а від семи Вселенських Соборів.

Давайте будемо хоча б перед собою чесні.

А якщо не так, то про яке Христовому вченні може взагалі йти мова ...

Моя думка: не потрібно нам колупати "хто правильніше".

А то наші слова вже співзвучні стають словами фарисея:

"Боже, хвалу Тобі віддаю, яко несм' якоже прочии человеци ..."

Впевнені ми в істинності своєї Церкви - слава Богу!

Давайте буде слідувати її вченням і будемо рятуватися.

А про інших - не наша турбота - Бог знає, що і кому потрібно, корисно і правильно.

Відповів на питання: Gaspee