У чому, на вашу думку, блаженство жебраків духом людей? Що це означає?



+4 +/-

"Блаженні вбогі духом ..." Ісус Христос.

Профіль користувача Brutalized Запитав: Brutalized  (рейтинг 24301) Категорія: Філософія

Відповідей: 6

2 +/-
Найкраща відповідь

Перше і найважливіше значення слова "блаженний" - Надзвичайно щасливий. А вбогі духом, це ті хто потребує духовного виховання або усвідомлюють свою потребу в керівництві Бога. Як жебрак в матеріальному відношенні людина просить милостиню, так само вбогі духом (духовно) смиренно просять навчити їх уму-розуму.

Адже далеко не всі люди через переданої через Адама гордості усвідомлюють свою залежність від Бога. Ісус це знав і тому сказав, що якщо людина визнає, що він без Бога не проживе, то він на вірному шляху і у нього є шанс відновити дружбу зі своїм Творцем. І тоді він стане блаженним або надзвичайно щасливим. Ісус радів за таких людей, адже вони були готові вчитися і застосовувати отримані знання у своєму житті.

Ці слова він сказав, коли вимовляв гірську проповідь. Там він згадав ще кілька способів як стати щасливим. Всі ці способи цілком доступні для кожної людини. Не потрібно бути суперменом або здійснювати якийсь подвиг щоб стати щасливим. Просто потрібно враховувати точку зору Бога у всіх сферах свого життя і працювати над собою, а не переробляти інших.

Відповів на питання: Buckwheat   
1 +/-

Цей вислів, "вбогі духом", Позначає людей смиренних, у яких немає гордині, зарозумілості, які не будуть люто стояти на своїй точці зору. У життєвому плані так часто буває, що найщасливіші люди це ті, хто вміє радіти найпростішим речам, синього неба, зеленій траві, дитячому сміху, посмішці коханої людини. У релігійному плані це розумію так, по Отче наш, дасть Бог день, дасть і їжу, не варто сумувати в житті ні про що, все в руках Бога. Хто живе за цими правилами, той жебрак духом, він потребує божої допомоги. Хто багатий духом, сильна духом, той сподівається тільки на себе, забуває про Бога і не потрапить до Царства Небесного.

Відповів на питання: Insufferable 
1 +/-

Нерозумно доводити себе до знемоги, намагаючись розбагатіти і досягти успіху в житті. Адже багатство може зникнути. Стихійне лихо, економічна криза, інші непередбачені обставини - і ось, його вже немає. Життя, в якій немає духовних цінностей, не приносить ніякого задоволення і щастя. А блаженні (або щасливі) ті люди, які усвідомлюють свої потреби в духовному. Тому важливо ставити на перше місце духовні справи, і тоді можна відчути справжнє щастя і знайти сенс життя.

Відповів на питання: Gies  
1 +/-

Апріорі не згоден з формулюванням питання. Жебраків духом людей не буває. Є люди слабкі духом, є люди сильні духом. А про багатство духом, говорити безглуздо і неправильно. Не треба плутати рахунок у швейцарському банку зі ощадкнижкою в ощадбанку. (Суто особиста думка)

Будь-жебрак духом в секунди може стати багатим духом з'явися у нього мільйони. Тільки ось сильний дух, за бабло не купиш, він з народження дається ...

Відповів на питання: Postwoman   
1 +/-

Ну я розумію це так, що саме вбогі духом потребують Бога, як ніхто інший. І Він їх чекає, щоб прийняти в Своє царство. «Блаженні вбогі духом, бо їхнє Царство Небесне» (Мт. 5: 3). Саме такі в першу чергу туди і потрапляють.

Відповів на питання: Hippocampi  
0 +/-

"Блаженні вбогі духом, бо їхнє Царство Небесне". Це цитата з Нагірної проповіді. Я вважаю, її слід розуміти так: той, хто відмовиться від марною слави і дрібного честолюбства, тобто буде "жебраком" духом, опиниться на шляху самосвідомості, усвідомлення в собі внутрішнього Духа.

Відповів на питання: Glider