Завдання. Скільки важить печиво в упаковках кожного зразка окремо?



+7 +/-

У магазин привезли печиво в упаковках двох зразків загальною вагою 105 кг. Упаковки першого зразка відрізнялися від упаковок іншого місткістю. Якби все упаковки були першого зразка, то вага печива склав би 57 кг. Якби все упаковки були другого зразка, то вага печива склав би 133 кг. Обчислити вагу печива в упаковках кожного зразка окремо.

Профіль користувача Carabao Запитав: Carabao   (рейтинг 3639) Категорія: Навчання

Відповідей: 2

1 +/-
Найкраща відповідь

x - вага важкої упаковки

y - вага легкої упаковки

n - кількість важких упаковок

m - кількість легких упаковок

Співвідношення ваг упаковок x (n + m) / y (n + m) = 133/57 = 7/3

Грамотніше напевно було б записати 7k / 3k. Зрозуміло, що можна перенормировать на одиницю, але це чисто для того, щоб не виникало питань, типу, де ростуть семикілограмовий упаковки печива?

7k * n + 3k * m = 4k * n + 3k * (n + m) = 4k * n + 57 = 105

kn = 12, km = 7

У відповідь піде 7 * 12 = 84 кг у важкій упаковці

і 3 * 7 = 21 - в легкій

Найбільш реалістичними представляються упаковки з х = 350 гр. (Важка) і у = 150 гр. (Легка), що буде відповідати k = 20

Відповів на питання: Vollmer  
1 +/-

Х - вага важких упаковок. У - вага легких упаковок. Якщо все упаковки важкі, то Х * 100% = 133, Х = 1,33%. Якщо все легкі, то У * 100 = 57, У = 0,57%. Х + У = 105 складають 100%, тоді Х = (105 / 1,9) * 1,33 = 73,5, У = (105 / 1,9) * 0,57 = 31,5. Виконаємо перевірку: 73,5 + 31,5 = 105.

Відповів на питання: Balinet  

Схожі питання

Запитав VICENTE
2 Відп.
Запитав: TYLER, у категорії